Dropshipping Leveranciers

Er zijn tegenwoordig enorm veel dropshipping leveranciers. Welke leveranciers zijn betrouwbaar en welke kunnen een snelle levertijd ook daadwerkelijk realiseren. In dit artikel vertellen we je er graag meer over!

dropshipping-leveranciers-header

Dropshipping leveranciers

Dropshipping kan met enorm veel leveranciers. Van nature werkten veel dropshippers met Aliexpress. Tegenwoordig zijn er veel meer Nederlandse leveranciers die lokale snelle verzending mogelijk maken voor je dropshipping bedrijf.

Wat is nou precies een goede dropshipping leverancier? Om je te helpen hebben we een lijst voor je opgesteld met de beste leveranciers. Van leveranciers die miljoenen producten aanbieden tot kleinere dropshipping groothandelaren gericht op nieuwe producten en toch in staat zijn om een grote bestelling te kunnen verwerken.

DropshippingXL

DropshippingXL is een organisatie dat bijna dan 100.000 producten afkomstig van vidaXL aanbiedt. Deze producten zijn vooral gericht op de huis en tuinproducten. Gemiddeld zitten er op deze producten een goede marge. En zijn de producten erg populair onder de consumenten.

Voordelen

 • Groot aanbod van allerlei huis en tuinproducten
 • Snelle levering mogelijk door heel Europa
 • Integraties voor WooCommerce

Nadelen

 • De producten die verkocht worden kunnen soms erg groot zijn, zoals bijvoorbeeld complete tuinsets of tuinhuisjes. Wanneer deze producten retour komen kan dit in sommige gevallen voor een logistiek probleem zorgen.

BigBuy

BigBuy is een Spaanse leverancier dat ook internationaal actief is. Met een zeer groot aanbod over honderdduizenden producten is het een zeer populaire leverancier. Het assortiment bij BigBuy is erg breed en daardoor hebben ze voor bijna elke niche wel producten beschikbaar.

Voordelen

 • Mogelijkheid om veel verschillende producten uit te testen.

Nadelen

 • De levertijd kan soms enige tijd duren.

GoGetters

GoGetters werkt samen met verschillende merken die openstaan voor Dropshipping. Het voordeeel van GoGetters is dat je zelf niet de afspraken met de leveranciers hoeft te maken.

Voordelen

 • De producten komen rechtstreeks van de leverancier waardoor je zelf geen afspraak hoeft te maken.
 • GoGetters houdt automatisch de voorraad van de leveranciers bij, hierdoor heb je nooit dat een product dat je verkoopt uitverkocht is.

Nadelen

 • Het gebruik van GoGetters kost geld, dit kan soms voor startende dropshippers nadeldig zijn. Omdat je gelijk maandelijkse kosten hebt. Wel zijn deze maandelijkse kosten gelukkig niet heel hoog.

B2B Griffati

B2B Griffati is een italiaanse groothandel in de verkoop van verschillende designermerken. Hierdoor is het ook gelijk een erg goede Europese Leverancier. De groothandel biedt ondersteuning voor dropshippers die Shopify als verkoopplatform gebruiken. B2B Griffati doet zelf de opslag en verzending. 

Voordelen

 • B2B Graffiti heeft een zeer goed verzendt proces internationaal.

Nadelen

 • De integratie van WooCommerce is helaas niet aanwezig.

SaleHoo

Bij SaleHoo krijg je na betaling van eenmalig $70 toegang tot enorm veel dropship producten. Dit zijn er zo’n 1,5 miljoen opgedeeld in tientallen categorieën. SaleHoo is zelf geen leverancier maar eerder een aanbieder van verschillende leveranciers.

Voordelen

 • Een enorm aanbod van verschillende leveranciers.

Nadelen

 • SaleHoo is zelf geen leverancier, je moet dus alsnog opzoek en samenwerken met een andere leverancier.

Printful

Printful is een zeer geschikte leverancier voor een printing on demand dropship store. Zo biedt printful de mogelijkheid om eigen kleding, mokken, telefoon accessoires en kantoor accessoires te laten bedrukken.

Voordelen

 • De service werkt erg fijn en is zeer gebruiksvriendelijk.

Nadelen

 • Soms kan het verwerken en leveren van orders lang duren

AliExpress

Een van de bekendste Chinese leverancier, Aliexpress. Tegenwoordig zijn er een tal leveranciers die een snellere levertijd aanbieden, dit is voor veel dropshippers de rede om niet meer met Aliexpress samen te werken. Toch biedt Aliexpress nog enorm veel kansen om een succesvolle dropshipbusiness te bouwen.

Zo is Aliexpress nog enorm waardevol om verschillende producten te testen, daarnaast kan je voor een zeer lage prijs je producten laten private branden en zijn de leveranciers vaak zeer goed te bereiken.

Tegenwoordig zorgen veel dropshippers die met Aliexpress dat ze persoonlijke afspraken met de leveranciers hebben. Dit kan bijvoorbeeld over de prijs, service of levertijd gaan. Dit zorgt er ook vaak voor dat je product uniek blijft en indien de orders erg hoog zijn loopt de leverancier ook vaak een stapje harder voor je.

Deze bekende dropshipping leverancier is vaak wel een goede manier om producten te zoeken, gezien het enorme aantal producten waar de leverancier over beschikt is het een erg prettige leverancier. Voor WordPress is er een plugin genaamd Alidropship, deze plugin zorgt ervoor dat de eenvoudige zaken zoals het toevoegen van de juiste producten erg gemakkelijk gaat. Voor de absolute beginner is het gebruik maken van zo’n plugin waarbij een bestelling automatisch wordt verwerkt een zeer goede oplossing!

Voordelen

 • Groot aanbod van producten
 • De marges liggen vaak erg hoog
 • Goede communicatie met leveranciers

Nadelen

 • Lange levertijd
 • Lastig om een goed product te vinden

Checklist goede dropshipping leverancier:

Capaciteit

Zorg er altijd voor dat je er zeker van bent dat de leverancier het aantal bestellingen kan verwerken. Je wilt natuurlijk niet dat als je shop zeer goed loopt je geen producten meer kan verkopen omdat de leverancier dit niet aankan. Wanneer je met een partij in zee gaat die niet de capaciteit van je shop aankan kan die je een potentiële klanten kosten. 

Verzending

Zorg dat je goede afspraak maakt omtrent de verzending van de producten. Wij raden het altijd aan om eerst zelf een testbestelling te plaatsen, hierdoor weet je precies hoeveel tijd het kost voordat je product bij de klant geleverd wordt. Duurt het veel langer dan verwacht probeer dan met de leverancier eventuele andere mogelijkheden te bespreken. Aangezien de producten rechtstreeks naar de klant worden verstuurd is het altijd een goed idee als dropshipping bedrijf om een goede samenwerking met je leverancier te hebben. Zorg daardoor ook dat je over de juiste dropshipping leverancier beschikt. Een leverancier die bijvoorbeeld bestellingen automatisch kan verwerken, een speciale dropshipping service heeft of dat je bij klachten bij je leverancier terecht kan. Een dropshipping groothandel is een erg belangrijk onderdeel binnen je dropshipping business, zorg dat je daardoor ook over een goede relatie beschikt.

Retouren

In de meeste gevallen zal de fabrikant zeggen dat de retouren van de producten naar je eigen bedrijf gaan. Wanneer je zelf ook een hoop producten verkoopt zal je dit geretourneerde product ook zelf prima weer kunnen verzenden. Daarnaast is het belangrijk om goede afspraken te maken met leveranciers wanneer producten defect zijn. In de meeste gevallen hebben leveranciers de mogelijkheid dat deze producten teruggestuurd mogen worden.

Content

Om de producten goed te kunnen verkopen heb je ook content nodig. Maak voordat je officieel gaat samenwerken met de leveranciers goede afspraken betreffend de content. In de meeste gevallen kunnen leveranciers zelf content aanleveren, dit is vaak erg fijn aangezien je daardoor zelf geen tijd en geld kwijt bent aan het produceren van content.

Conclusie

Er zijn enorm veel verschillende dropshipping leveranciers die met hun producten ervoor kunnen zorgen dat jouw business een succes wordt. Wel is het belangrijk dat je goede afspraken maakt met de leverancier, je wilt natuurlijk niet dat er misverstanden ontstaan waardoor jij een hoop omzet misloopt. Mocht je na het artikel nog vragen hebben of nog meer informatie nodig hebben? Stuur ons gerust een bericht!

Dropshipping 2024 Blueprint

Voor de startende Dropshippers hebben wij een complete blueprint gemaakt over hoe je in 2024 het beste kan Dropshippen. Dit boek verteld je van A-Z over: 

✅ Hoe je succesvol kan Dropshippen in 2024

✅ Hoe je de winnende producten vindt

✅ Hoe je kan samenwerken met leveranciers

✅ Hoe je succesvolle marketing campagnes opzet met META en TikTok ads

✅ Hoe je zorgt voor een positieve cashflow

Ook geven wij tips & tricks n.a.v. onze eigen ervaring met Dropshipping en zullen we de grootste kansen van 2024 bespreken.