Dropshipping leveranciers China

Soms is het voor je bedrijf een stuk interessanter om te samenwerken met Chinese leveranciers inplaats van Nederlandse leveranciers. Toch zijn er goede leveranciers uit China die snelle levertijden beweren. Hoewel de meeste leveranciers het product rechtstreeks naar de klant sturen, wel is het belangrijk om te zoeken naar goede leveranciers.

Dropshipadvies-beginnen-met-dropshipping-header

Dropshipping leveranciers China

Wanneer je zaken met China wilt doen krijg je er gelijk een hoop potentiële leveranciers bij. Bij deze nieuwe leveranciers is het wel belangrijk om te kijken naar goede producten voor je potentiële klanten. Ook is het belangrijk dat je bij logistieke problemen bij je leverancier terecht kan. Wanneer dit niet het geval is kan het vaak boze klanten opleveren. Ook is het goed om vooraf te informeren of de leverancier producten op voorraad heeft. Vaak kunnen leveranciers video’s sturen van hun fysieke voorraad waardoor je de bevestiging krijgt dat de leverancier ook daadwerkelijk over een grote voorraad beschikt.

Een Chinese leverancier hebben vaak iets langere levertijd dan een Europese leverancier. Toch kiest de Nederlandse dropshipper in de meeste gevallen voor China. Amerikaanse Leveranciers zijn voor de Nederlandse klant minder interessant maar vaak is voor internationaal dropshippen Amerika de juiste leverancier.

Let er goed op dat bij het samenwerken met China de juiste producten worden gekocht. Soms kan het namelijk het geval zijn dat de Europese Unie verschillende producten hebben verboden in Europa. Dit geld overigens niet alleen voor China maar ook voor andere buitenlandse leverancier.

Het in zee gaan met de juiste leverancier kan vaak enorm veel waarde geven aan je onderneming. De juiste dropship leverancier China heeft vaak een professionele manier om producten naar klanten te sturen.

Belangrijke punten voor Chinese leveranciers

Een belangrijk punt om te onthouden bij het werken met Chinese leveranciers is het Chinese Nieuwjaar. Vaak worden bestellingen automatisch verwerkt vanuit de leverancier naar de klant. Maar tijdens het nieuwjaar kan het gebeuren dat de producten langer erover doen wanneer ze bij de klant aankomen. Zorg daardoor ook dat je goede afspraken hebt omtrent feestdagen met leveranciers zodat je altijd kan leveren. Ook is het eventueel handig om met extra leveranciers te gaan samenwerken in het geval een leveranciers (tijdelijk) wegvalt, let wel goed op dat deze extra leveranciers de juiste producten verkopen.

In sommige gevallen bieden Chinese leveranciers speciale integraties voor je dropshipping webshop. Zo zijn er voor je WordPress Dropship webshop verschillende Aliexpress plugins en ook vaan voor je Shopify webshop.

Werken met betrouwbare leveranciers die een hoogwaardige service kan bieden is een kritische stap naar het succes van uw dropshipping bedrijf. Het kan frustrerend zijn om een product te vinden dat je leuk vindt en denkt dat het goed zal verkopen, alleen om te ontdekken dat leveranciers niet in staat zijn om met je samen te werken. Hierdoor heb je het gevoel dat je de kans op je succes die misschien nooit meer terugkomt verliest. Om dit probleem op te lossen, heb ik verzameld een lijst van de top Chinese dropship leverancier voor u om te overwegen.

Is Dropshipping uit China goed voor je onderneming?

Als je tegen het idee van dropshipping Chinese goederen, moet je niet. In feite, Chinese producten zijn eigenlijk echt goed en veilig om te gebruiken.

De reden dat ze zo goedkoop is dat de meeste Chinese bedrijven hebben geavanceerde productie-en supply chain-systemen die het mogelijk maken voor de productie van honderdduizenden items per dag ontwikkeld. Bovendien zijn de arbeidskosten in China zeer laag in vergelijking met ontwikkelde landen als de VS of het VK.

Apple maakt bijvoorbeeld gebruik van Chinese fabrikanten om hun toestellen te assembleren en zo de kosten te drukken. Topbedrijven in China zoals Huawei of Xiaomi zijn in staat om producten te maken die veel beter zijn dan sommige van de grootste Amerikaanse bedrijven.

Het misverstand over Chinese goederen komt voort uit het feit dat veel mensen profiteren van de Chinese infrastructuur en massaal nepartikelen produceren om aan andere landen te verkopen voor maximale winst.

Voor-en nadelen van Dropshipping met Chinese leveranciers

Een aantal voordelen met dropshipping via China

Goedkope producten: Zoals we hebben uitgelegd in de vorige paragraaf, Chinese leveranciers bieden goederen tegen een veel lagere prijs dan de lokale VS / UK / Canada degenen.
Meestal leveren wereldwijd: Met een logistiek systeem dat in verbinding staat met honderden zowel lokale als internationale vervoerders, kunt u Chinese producten dropshippen naar klanten die in elk deel van de wereld wonen. Betaalbare verzendkosten: Om dezelfde reden kost het leveren vanuit China slechts een paar dollar per bestelling. Diverse dropshipping niches: Als de grootste productie-industrie in de wereld, kunt u letterlijk alles vinden in elke categorie uit China. Gemakkelijk om dropship van: De meeste Chinese leveranciers vereisen niet dat u een licentie of certificaat om te beginnen met hen. Integendeel, je zou kunnen hebben om een zakelijke licentie of fiscale ID te verkrijgen voordat dropshipping van US / UK leveranciers.

Hieronder vind je de nadelen van dropshipping met Chinese leveranciers:

Veel klanten houden gewoon niet van Chinese producten: Zoals we eerder hebben gezegd, veel mensen schrijven goederen uit China toe als slechte kwaliteit of nep. Als je klanten erachter komen dat je Chinese producten verkoopt, zouden ze retourzendingen en terugbetalingen kunnen eisen. Daarom raden wij je aan de herkomst van je artikelen vooraf bekend te maken.

Lange levertijden:
Vanwege de lange afstanden kan het minstens één of twee weken duren voordat Chinese zendingen de VS en Europese landen bereiken.

Beperkte communicatie en klantenservice:
De meeste Chinezen spreken niet goed genoeg Engels, wat u misschien frustrerend vindt wanneer u om een specifieke dienst vraagt of een probleem met hen oplost.

Slechte leveranciers & oplichters zijn overal:
Je kunt dit probleem oplossen door een betrouwbare leverancier te kiezen, die we je in deze post laten zien.

Producten van lage kwaliteit:
Zelfs als je met een betrouwbare leverancier hebt gewerkt, zijn veel Chinese producten niet zo goed als de fabrikanten beweren dat ze zijn. Daarom is het belangrijk om voor elk van de producten te controleren op klant beoordelingen. Het verkopen van producten van lage kwaliteit kan erg slechte gevolgen hebben voor je dropshipping business

Ingewikkeld retourproces:
Iets terugsturen naar China vergt veel stappen. Bovendien, zoals we al zeiden, zullen veel klanten boos worden als ze erachter komen dat je Chinese producten verkoopt. Nogmaals, het is belangrijk om de herkomst ervan vooraf bekend te maken.

Lijst van de Top Dropshipping leveranciers China

AliExpress

De meeste ondernemers beginnen dropshipping via China met AliExpress. Als de grootste dropshipping leverancier in China, AliExpress biedt alle soorten producten in combinatie met erg lage kosten. Van elektronica tot mode, je kunt hier bijna alles vinden wat je zou willen verkopen. AliExpress is een beginnersvriendelijk platform dat gunstig kan zijn voor nieuwe online bedrijfseigenaren. Je kunt geweldige producten kopen voor een zeer goede prijs prijs. Tegenwoordig zitten er vaak ook leveranciers buiten China op het platform, zoals leveranciers uit Hong Kong, Amerika, Brazilië of zelfs Duitse leveranciers.

Kenmerken van AliExpress

AliExpress biedt ontzettend veel producten aan die geschikt zijn voor dropshipping. Daarom staat AliExpress ook genoteerd als een van de beste buitenlandse leverancier die producten rechtstreeks naar de de klant stuurt. Inmiddels is het een stuk makkelijker geworden om een betrouwbare dropshipping leverancier te vinden. Ook hebben de leveranciers tegenwoordig magazijnen over de hele wereld, zorgt voor een korte levertijd wanneer een product direct naar de klant wordt gestuurd. Het platform is beschikbaar in veel verschillende talen waardoor de communicatie erg goed verloopt. Dit zorgt er weer voor dat je makkelijker met een leverancier in zee kan gaan.

AliExpress Affiliate Programma

AliExpress gaat niet per se om het vinden naar een leverancier met een fysieke voorraad. Zo biedt AliExpress ook een affiliate programma aan. Dit betekent dat wanneer mensen via jouw link een aankoop doen op AliExpress jij vaak rond de 5% commissie krijgt over de aankoop. Hoewel dit in het eerste geval niet heel veel lijkt kan dit alsnog snel een leuke side business opleveren. Daarnaast hoef je bij een Affiliate programma geen klantenservice te onderhouden.

Een eigen Dropship prijs

Om te concurreren met AliExpress zelf raden wij het aan om samenwerkingen aan te gaan met leveranciers. Zo’n samenwerking is een goede manier om ervoor te zorgen dat je een betere prijs krijgt dan de andere retail verkopers. Vaak kan zo’n samenwerking tot stand komen wanneer je online bedrijf een groot volume afneemt bij een bepaalde leverancier. Hierdoor weet de leverancier dat ze samen met jouw online bedrijf veel geld kunnen verdienen wat resulteert in een win-win situatie. Vaak is zo’n mogelijke samenwerking een teken dat je in contact bent met een goede en ideale groothandel.

Banggood

Na het krijgen van gestage verkoop met dropshipping van AliExpress, het verbeteren van de kwaliteit van het product en het optimaliseren van de verzending zijn belangrijke factoren om je te helpen naar het volgende niveau. Dat is de reden waarom je zou moeten dropship van Banggood. Banggood is een platform die velen zouden beschouwen als een upgrade van AliExpress. Het werkt rechtstreeks met fabrikanten uit China met streng geselecteerde kwaliteitsproducten met een snelle levering. Ook bieden de leveranciers de mogelijkheid om bij bestellingen het product direct naar de klant te sturen. Daarnaast biedt Banggood verschillende manieren om makkelijk producten aan je webshop toe te voegen.

Kenmerken van Banggood

Grote product selectie:
Omvat 20+ categorieën en met meer dan 200.000 producten.

Snelle levering:
Lokale magazijnen in de VS, UK, AU en FR; leveren de pakketten in 2-8 werkdagen.

Klantenservice: Professionals beschikbaar 24/7 voor de klantenservice.

Unieke korting voor Dropshipping: Tot 20% korting voor sommige categorieën Dropshipping certificering verstrekt

Banggood Affiliate Programma

Net als AliExpress heeft Banggood ook een affiliate programma. Het werkt met veel affiliate platforms zoals Befrugal. Je kunt tot 9% extra commissie krijgen als je je aansluit bij het affiliate programma. Dit is dus ietsjes hoger als AliExpress.

CJDropshipping

Met de groei van uw bedrijf, zult je iets willen verkopen dat andere leveranciers niet hebben en je eigen merk op de artikelen zetten of enkele kaarten op het pakket zetten om het herhalingspercentage te verhogen. En om de inkoopkosten te verlagen, kun je zelfs in bulk inkopen en de uitverkoop artikelen zal voorraad nemen. Je eisen kan niet worden voldaan door alleen dropshipping van AliExpress en Banggood. Dat is waar CJDropshipping komt in. CJDropshipping is een geschikte dropshipping leverancier die diensten sourcing, fulfilment en Print-on-Demand. Ook houden ze bij CJDropshipping rekening met regels binnen de Europese Unie die door de Europese Commissie is afgesproken.

Kenmerken van CJDropshipping

Source Product op verzoek gratis:
Ontvang een offerte binnen 24 werkuren na het indienen van je verzoeken.

Print-on-Demand beschikbaar:
Duizenden print-on-demand producten worden ondersteund.

Gratis VS Magazijn Inventaris:
US Warehouse en schip via USPS in 2-5 dagen. Je moet enkel de verzendkosten betalen.

Professionele Ondersteunde product content:
Je krijgt er veel content bij verschillende producten. Hierdoor hoef je niet zelf content voor de producten te maken. Dit scheelt een hoop tijd en geld.

CJDropshipping is een van de beste sourcing oplossingen voor dropshippers, vooral omdat het ondersteunt sourcing van 1688.com en Taobao (de grootste China groothandel en e-commerce site). Deze ondersteuning zorgt ervoor dat je voor een goedkopere prijs de goederen rechtstreeks geleverd worden vanuit de fabriek. Zij kunnen alle producten voor je inkopen zonder extra kosten. Je hoeft alleen simpelweg een verzoek naar het CJ-team te sturen en krijgt binnen 24 uur antwoord. Daarnaast hebben ze verschillende Amerikaanse magazijnen zodat een snelle, stabiele en veilige levering mogelijk is. Naast dat dit erg geschikt is voor je buitenlandse klant ben je er ook vaak verzekerd van dat de kwaliteit erg hoog is. Hoger dan de standaard Chinese products.

Chinabrands

Chinabrands is een Chinese leverancier die is gebouwd voor dropshipping. Ze bieden honderdduizenden populaire producten met professionele afbeeldingen en beschrijvingen. Chinabrands is dropship-vriendelijk met wereldwijde levering om de verkoop en vervulling gemakkelijk te maken.

Kenmerken van Chinabrands

Massive Product Selectie:
Meer dan 300 duizend van dropshipping producten met stabiele levering.

Verzonden binnen 24 uur:
Lokale magazijnen in de VS, UK, AU en ES. Chinabrands verzendingen pakketten binnen 12-24 uur.

Hoge kwaliteit beschrijvingen:
Professionele producten ‘beelden en beschrijvingen.

Korting Prijs voor Dropshipping: Speciale prijzen mogelijk voor dropshipping ondernemingen.

Groothandel plugins

Om je te helpen als Chinese Dropshipper aan de slag te gaan zijn er een hoop groothandel plugins beschikbaar. Deze plugins zorgen ervoor dat de producten van de Chinese Dropshipping leverancier perfect worden geïntegreerd op jouw webshop. Dit zou bijvoorbeeld een WordPress webshop kunnen zijn of een Shopify webshop. Helaas zijn deze plugins voor het integreren van je ideale groothandel gericht op deze twee webshop platformen. Platformen zoals Wix, Magento of een CCV Webshop worden vaak minder goed ondersteund.

Voor WordPress en Woocommerce en Shopify raden we vaak AliDropship als groothandel plugin.

Conclusie

Wanneer je voor je Dropshipping bedrijf opzoek gaat naar een leverancier kan je bij enorm veel leveranciers terecht. Zo kan je werken met een Nederlandse Groothandel maar je kan ook opzoek gaan naar buitenlandse leveranciers. Deze leveranciers afkomstig uit bijvoorbeeld China bieden in het geval van Dropshipping enorm veel mogelijkheden voor je online business. Zo zijn de levering van goederen verrassend snel geworden en zijn er in sommige gevallen zelfs lokale levering mogelijk.

Let bij het vinden van een dropship leverancier er goed op dat er transparante communicatie is. Wanneer een leverancier bereid is om verschillende data te delen is dit vaak een goed teken dat dit een zeer betrouwbare leverancier is. Binnen verschillende platformen zoals AliExpress of Banggood heb je enorm veel leveranciers naar keuze. Zorg er altijd voor dat je een goede leverancier kiest, dit voorkomt vaak klachten van klanten.

Behoefte aan meer informatie over bijvoorbeeld hoe je als dropshipper BTW aangifte doet? Of benieuw naar meer Dropshipping tips? Lees hier al onze andere artikelen!

Dropshipping 2024 Blueprint

Voor de startende Dropshippers hebben wij een complete blueprint gemaakt over hoe je in 2024 het beste kan Dropshippen. Dit boek verteld je van A-Z over: 

✅ Hoe je succesvol kan Dropshippen in 2024

✅ Hoe je de winnende producten vindt

✅ Hoe je kan samenwerken met leveranciers

✅ Hoe je succesvolle marketing campagnes opzet met META en TikTok ads

✅ Hoe je zorgt voor een positieve cashflow

Ook geven wij tips & tricks n.a.v. onze eigen ervaring met Dropshipping en zullen we de grootste kansen van 2024 bespreken.