5 tips voor je Dropshipping Amazon business

E-commerce is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat kansen biedt voor nieuwe ondernemers. Het wordt verwacht dat het in 2023 22% van alle wereldwijde detailhandelsverkopen voor zijn rekening zal nemen. Om je te helpen hebben we 5 tips voor je Dropshipping Amazon business!

Onze top 5 tips voor Amazon

Gebaseerd op ons vorige artikel, hebben wij een top 5 tips voor verkopen op Amazon opgesteld. Lees snel hoe je meer uit je Amazon onderneming kan halen! 

Zorg voor een hoge verkopersbeoordeling

Handhaaf een verkopersbeoordeling van 95% Streef naar minstens 95% verkoopwaardering. Met een hoge verkoopbeoordeling kom je betrouwbaarder over in de ogen van consumenten. Het verhoogt ook je kans om te verschijnen in organische zoekopdrachten, waardoor je een concurrentievoordeel hebt ten opzichte van verkopers met een lagere beoordeling.

Prijs je producten verstandig

Prijs je producten verstandig Voordat je de prijzen van je Amazon-producten vaststelt, moet je rekening houden met al je kosten, waaronder de maandelijkse vergoeding van Amazon en andere kosten zoals fulfillment. Om te slagen in dropshipping, moeten je marges hoog genoeg zijn om winst te genereren. Idealiter zou je markup tussen 30% en 50% moeten liggen.

Vertrouw niet alleen op Amazon

Amazon is slechts één van de vele bloeiende online verkoopplatforms. Om je verkoop te verhogen, moet je overwegen Amazon te gebruiken naast andere platforms zoals Facebook Shops en Instagram.

Optimaliseer je producttitels

Producttitels moeten relevant zijn voor de zoekopdrachten van je koper. In plaats van ze gewoon vol te proppen met zoekwoorden, richt je je op het optimaliseren van je producttitels. De merknaam moet het eerste woord in je titel zijn. Vervolgens kun je productattributen toevoegen zoals maat, kleur of model om de titels meer beschrijvend te maken.

Richt je op de Buy Box

Op Amazon zie je hetzelfde product verkocht worden door verschillende verkopers. Je concurreert met de rest van de verkopers voor de verkoop en voor de Buy Box.

De Buy Box is een klein maar goed zichtbaar gedeelte aan de rechterkant van de Amazon productpagina waarmee klanten snel een aankoop kunnen doen. Een verkoper met een Buy Box zorgt voor meer verkopen dan andere verkopers van een bepaald product.

Dropshipadvies.nl-top-5-dropshipping-tips

Dropshipping 2024 Blueprint

Voor de startende Dropshippers hebben wij een complete blueprint gemaakt over hoe je in 2024 het beste kan Dropshippen. Dit boek verteld je van A-Z over: 

✅ Hoe je succesvol kan Dropshippen in 2024

✅ Hoe je de winnende producten vindt

✅ Hoe je kan samenwerken met leveranciers

✅ Hoe je succesvolle marketing campagnes opzet met META en TikTok ads

✅ Hoe je zorgt voor een positieve cashflow

Ook geven wij tips & tricks n.a.v. onze eigen ervaring met Dropshipping en zullen we de grootste kansen van 2024 bespreken.