Dropshipping met Bol.com

Dropshipping is een enorm populair verdienmodel. Toch blijven mensen innoveren en zoeken ze naar eigen Dropship alternatieven. Een daarvan is Dropshipping met bol.com. 

Dropshipping beginnen met bol.com

Bij dropshipping met bol.com heb je niet gelijk een eigen dropshipping webshop nodig. Daarnaast heb je vaak wel voor een samenwerking met bol.com startkapitaal nodig. Door middel van Dropshipping met bol.com heb je gelijk toegang tot duizenden potentiële klanten die zich op het platform bevinden. Toch zijn er een aantal minpunten van dropshipping met deze online winkel. 

Bol.com is een enorm groot en bekend platform in Nederland. De soort producten die je op dit platform kan krijgen varieert ook enorm erg. Dit maakt het daardoor voor zowel bezoekers als verkopers een erg succesvol platform. Maar hoe wordt je nou succesvol met het verkopen op Bol.com? Wij geven je hier graag antwoord op!

Is Dropshipping met bol.com mogelijk?

Bol.com Dropshipping is zeker mogelijk, zo biedt Bol.com zelf de mogelijkheid dat een product rechtstreeks naar potentiële klanten gestuurd kan worden. Dit gebeurd in zogenaamde fulfilment centers. Bij deze centers worden jouw producten direct naar de klant gestuurd. Dit kunnen dus dropshipping producten zijn, een groot nadeel is wel dat de producten op voorraad moeten zijn. Via Bol.com is het erg onwaarschijnlijk dat de producten met een buitenlandse leverancier naar de klant worden gestuurd. Dit komt voornamelijk doordat de levertijd te langzaam is. De gemiddelde levertijd van bol.com liggen op 1-2 werkdagen, wanner je met een buitenlandse Dropshipping leverancier werkt ligt dit vaak op minimaal een week. Tegenwoordig is het ook verboden om op deze manier te dropshippen op het platform. Toch zijn er mogelijkheden die het dropshippen van Bol.com mogelijk maken. 

Bol.com x Dropshipadvies.nl 

Sinds de nieuwe regelgeving maakt Bol.com het niet meer mogelijk om vanuit het buitenland producten te dropshippen. Gezien de ongecontroleerde producten en de lange levertijd komt de reputatie van het platform in gevaar waardoor hier strenger toezicht op is. Wij van Dropshipadvies.nl hebben hier een oplossing voor bedacht. Sinds kort bieden wij met ons eigen dropshipping platform aan met producten die in een fulfillment center in Nederland liggen. Deze producten beschikken over alle certificaten dat Bol.com nodig heeft om de verkoop door te zetten. Onze catalogus heeft inmiddels 100 verschillende (winnende) producten en een gemiddelde levertijd van 1-2 werkdagen. Indien een product heel hard loop kunnen wij in overleg zorgen dat producten voor een cut off tijd van 19:00 de volgende dag nog bij klanten thuis ligt. Deze nieuwe feature hebben wij gecreëerd om startende ondernemers toch goed op gang te kunnen helpen met de dropshipping business. 

Interesse in de mogelijkheden? Stuur ons een bericht en wij geven je hier graag meer informatie over. 

Het testen van producten

Andere manieren om Bol.com te gebruiken is door middel van het testen van producten. Elke dag komen er enorm veel bezoekers op de site waardoor je zonder enige marketing kosten goed kan testen hoe het zit met de vraag en aanbod van verschillende producten. Hoe gaat dit in z’n werking? Wij raden het altijd aan om vooraf een aantal potentiële producten in te kopen deze kan je verkopen op Bol.com waardoor je direct een beeld krijgt hoe populair het is en tegen welke prijs de producten verkocht kunnen worden. Worden je producten binnen een paar uur verkocht weet je dat je een winnend product in handen hebt. Dan zou je het volgende kunnen doen: je bouwt zelf een shop en gaat voor de traditionele dropshipping techniek. Je spreekt met je leverancier een snelle en eerlijke levertijd af en gaat met je eigen webshop dropshippen. Een andere techniek kan zijn om te kijken of er in Nederland een leverancier is die aan dropshipping doet en hetzelfde product aanbiedt. Vaak is dit ietsjes duurder dan via het buitenland maar hierdoor kan je wel op Bol.com verkopen en hoef je dus geen marketing kosten te betalen. 

Waar is bol.com nog meer interessant voor?

Wanneer je gaat starten met Bol.com raden we het altijd aan om eerst de producten fysiek te testen. Ook al heeft de leverancier goede reviews over de producten, het kan alsnog erg tegenvallen. Je wilt tenslotte geen boze klanten krijgen omdat de kwaliteit van bepaalde producten toch tegenvallen. Het testen van producten scheelt vaak een hoop gedoe wanneer je bepaalde producten wilt gaan verkopen. Daarnaast kan je wanneer je fysiek in het bezit bent van je product vaak mooiere content maken voor je producten. 

De grote voordelen voor Dropshipping met Bol.com

Dropshipping via Bol.com kent vele voordelen, zo hoef je zelf geen online marketing te doen, heb je enorm veel potentiële klanten en is er goede support voor vragen. Door de vele gebruikers en klanten op Bol.com is het een goede manier om nieuwe producten te testen. Je hoeft niet veel tijd in het onderzoeken van de juiste klanten te stoppen. De klanten komen met Dropshipping via Bol simpelweg naar jou toe! 

Wanneer je zelf al met een Nederlandse leverancier werkt die snelle verzending mogelijk maakt is Dropshipping met Bol.com helemaal interessant. Wanneer je met zo’n leverancier samenwerkt heb je zelf vaak geen voorraad nodig. Wel is het belangrijk om goed te kijken naar betrouwbare leveranciers, Bol.com werkt met een bepaald puntensysteem. Wanneer een product vertraagd is ziet Bol.com dit, dit kan gevolgen hebben voor de toekomst en kan zelfs soms lijden tot het sluiten van je account. 

Als je een goed idee hebt voor een product en je kan daarnaast ook nog snelle levertijden realiseren heb je vaak goud in handen. Bij producten waar nog weinig traditionele winkels aan gekoppeld zijn hebben vaak hoge marges en is zeer goed geld mee te verdienen.

De nadelen van Dropshipping met Bol.com

Een van de nadelen van Dropshipping met Bol.com is dat de kans groot is dat de producten die je verkoopt ook al worden verkocht door andere verkopers. Probeer daarom niet met de standaard dropshipping leverancier samen te werken. Maar kijk naar leveranciers die unieke producten aanbieden, vaak is het ook nog is een voordeel wanneer het product direct verstuurd kan worden. Andere nadelen van Dropshipping met bol is de enorm hoge concurrentie, wij komen hier later op terug.

Met Bol.com kan je snel geld verdienen, wel is het goed om een aantal punten te overwegen. Om snelle verzending te kunnen realiseren zal je de producten voor Bol.com bij een fullfillment center moeten plaatsen, het grootste voordeel hiervan is dat je zelf helemaal niks hoeft te doen bij het verwerken van je orders. Wel is het belangrijk dat je over een goede leverancier beschikt die de producten rechtstreeks naar de centers kan sturen. 

De concurrentie binnen Bol.com is erg groot, wanneer je een startend Dropshipping bedrijf bent kan het vaak lastig zijn om een lage prijs aan te bieden. Een winstgevende webshop heeft vaak meer budget dan nieuwe webshops en kunnen hun producten daardoor in bulk inkopen. Doordat ze de producten in bulk inkopen krijgen ze van de leverancier vaak een veel betere prijs. Ook al heb je snel producten nodig kijk wel goed naar de concurrentie voor dit product. Je wilt tenslotte niet al je geld kwijt raken. 

Je krijgt je geld vaak pas na 30 dagen uitbetaald via Bol.com, dit komt doordat Bol.com rekening houdt met eventuele retouren. In de meeste gevallen valt het aantal retouren mee maar toch is het belangrijk om er rekening mee te houden.

Beginnen met Dropshipping via Bol.com

Een succesvolle Dropshipping business draait vaak om een goede voorbereiding. Wanneer je vooraf al goed in Dropshipping verdiept scheelt je dit later vaak een hoop gedoe. Als eerste raden we het vaak aan om je online bedrijf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Inschrijven bij de KVK kost je vaak €80,10 en verloopt in principe niet. Een van de voordelen van dropshipping is dat je erg snel en gemakkelijk online kan gaan. Probeer hier ook je voordeel uit te halen, bouw een mooie webshop en ga opzoek nar producten waar je online geld mee kan verdienen. Wij hebben eerder al een artikel geschreven over Dropship leveranciers China, hier vertellen we met welke leveranciers je tegenwoordig nog goed mee kan samenwerken. Let wel op dat deze leveranciers snel producten kunnen verzenden. Je wilt namelijk geen producten verkopen met langere levertijden. Het aantal producten voor beginnen met Dropshipping via Bol.com is ook belangrijk. Aangezien je zelf in deze producten moet investeren raden we het aan om in het begin het aantal producten laag te houden. 

Is Bol.com Dropshipping wat voor jou?

Het zelf starten van een eigen dropship webshop heeft vaak een laag risico. Dat je geen eigen voorraad nodig hebt is ook gelijk een van de grote voordelen voor dropshipping. Omdat je bij Dropshipping met Bol.com zelf de producten moet inkopen, toch moet je bij dit lager risico zelf de marketing realiseren. Deze marketing wordt bij online platformen zoals via Bol.com door het platform zelf gedaan. Wij zien vaak dat goede Dropshippers beginnen met een eigen webshop, wanneer deze webshop is omgetoverd tot een succesvolle shop kan er gekeken worden naar een nieuwe manier van dropshippen. De aanbieders van Dropshipping producten via Bol kan best hoog liggen, kijk daardoor goed naar unieke producten. Er zijn een hoop producten die nog niet op Bol.com worden verkocht. Wij raden het vaak aan om niet zomaar producten te verkopen maar eerst veel tijd te investeren in het uitzoeken van goede Dropshipping producten. In sommige gevallen zitten er vanuit de Europese Unie ook verschillende regels aan verschillende producten verbonden. Lees je hier goed op in om een hoop gedoe te voorkomen. Met Dropshipping via Bol ben je ervan verzekerd om tegen een lage prijs een hoop potentiële klanten naar je product te kunnen halen.

Dropshipping door middel van Bol.com is een geweldige manier om online geld te verdienen, we raden het daarom ook zeker aan om deze manier een poging te geven! Begin met een goede shop en een klein budget, door deze manier verkoop je misschien iets minder producten online maar je leer wel gelijk hoe je moet beginnen met Dropshipping. Uiteindelijk kan je dit erg goed opschalen! Mocht je de motivatie en tijd ervoor hebben raden we het je ook zeker aan om Dropshipping via Bol een kans te geven.

Starten met Dropshipping via Dropshipadvies

Heb je na het lezen van dit bericht interesse gekregen in het starten van een Dropship business? Wij van Dropshipadvies kunnen je hier zeker mee helpen, met onze op maat gemaakte Dropshipping coaching kunnen we je 7 dagen per week live van A-Z helpen met het starten van je onderneming. Ze werken we samen met verschillende Europese Leveranciers en hebben we zelf al een hoop producten verkocht waardoor we jou precies kunnen leren hoe je zelf online geld kan verdienen door middel van Dropshipping. Wie weet kunnen we je business zo helpen schalen dat je uiteindelijk personeel nodig hebt! Mocht je na dit artikel nog vragen over dropshipping met bol.com hebben? Met Dropshipping via Dropshipadvies helpen we je precies bij het behalen van een winstgevende webshop. Interesse? Stuur het ons gerust een bericht

Dropshipping-met-Bol.com-Dropshipadvies.nl_

Dropshipping 2024 Blueprint

Voor de startende Dropshippers hebben wij een complete blueprint gemaakt over hoe je in 2024 het beste kan Dropshippen. Dit boek verteld je van A-Z over: 

✅ Hoe je succesvol kan Dropshippen in 2024

✅ Hoe je de winnende producten vindt

✅ Hoe je kan samenwerken met leveranciers

✅ Hoe je succesvolle marketing campagnes opzet met META en TikTok ads

✅ Hoe je zorgt voor een positieve cashflow

Ook geven wij tips & tricks n.a.v. onze eigen ervaring met Dropshipping en zullen we de grootste kansen van 2024 bespreken.