Dropshipping
baby producten

Het dropshippen van baby producten is een nog niet hele populaire niche binnen dropshipping. Daarnaast biedt het enorm veel kansen om een succesvolle dropshipping business op te zetten omtrent baby producten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen je er graag meer over!

Dropshipadvies-dropshipping-babyproducten

Waarom baby producten dropshippen? 

Er zijn enorm veel redenen waarom het dropshippen van baby producten zo interessant is. Van een groeiende markt tot zeer hoge en betrouwbare marges. Wij nemen er graag een aantal met je door: 

Grote en Groeiende Markt

De markt voor babyproducten is enorm en blijft groeien. Elk jaar worden er wereldwijd miljoenen baby’s geboren, wat een constante vraag naar babyproducten creëert. Van kleding en speelgoed tot voedingsbenodigdheden en meubels, de behoefte aan babygerelateerde producten is altijd aanwezig.

Hoge omzet per klant

Ouders zijn bereid om te investeren in kwaliteitsproducten voor hun baby’s. Dit betekent dat ze vaak niet aarzelen om iets meer uit te geven aan producten die als veilig, comfortabel en nuttig worden beschouwd. Hierdoor kun je, zelfs met een iets hogere prijsstelling, een goede omzet per klant genereren.

Breed product assortiment

De variëteit aan babyproducten is enorm, wat betekent dat je een breed scala aan producten kunt aanbieden in je webshop. Dit kan variëren van kleding, speelgoed en verzorgingsproducten tot meubels en decoratie voor de babykamer. Met zoveel keuzemogelijkheden kun je eenvoudig je aanbod aanpassen aan de vraag van de klant en nieuwe trends volgen.

Goede marges

Bij het verkopen van baby producten draait het vaak om branding en vertrouwen. Zodra je een goede webshop hebt opgezet zijn bezoekers vaak bereid om meer bij je te kopen wanneer je er betrouwbaar bent. Ouders zijn zeker bij hun 1e baby erg voorzichtig. Kwaliteit staat ver boven de prijs van een product. Wanneer je over een goede leverancier beschikt die ook nog hoge kwaliteit kan garanderen heb je bij het dropshippen van baby producten goud in handen. 

Specialisatie

De markt voor babyproducten biedt ook mogelijkheden om je te specialiseren. Bijvoorbeeld, je kunt je richten op milieuvriendelijke producten, premium babykleding, of educatief speelgoed. Door een niche binnen de babyproducten te kiezen, kun je je onderscheiden van de concurrentie en een loyale klantenbasis opbouwen. Daarnaast gaat de focus op het genereren van winst ook een stuk makkelijker wanneer je aan het specialiseren bent. Zullen je advertentie kosten lager zijn en kan je veel beter schalen en wellicht uiteindelijk de business verkopen voor een goede prijs.

Winnende baby producten

Nu je weet waarom het dropshippen van baby producten zo interessant is zal je ook ongetwijfeld benieuwd zijn naar potentiele dropshipping producten voor baby’s. Wij nemen er een aantal met je door! 

Babyfoon 

Babyfoons zijn een product waar constant vraag naar blijft. Dit is ook te zien volgens de data van Google trends (zie screenshot). Het zijn daarnaast kwalitatief hoge producten met een zeer goede marge. 

Dropshipping babyfoon

Marges 

Wanneer wij bij onze eigen leveranciers kijken hebben wij voor de inkoop van EU gecertificeerde babyfoons een gemiddelde van tussen de €20-35. De gemiddelde verkoopprijs van een babyfoon ligt tussen de €80-100. Dit zou betekenen dat 53-75% liggen. 

Babyfoons kunnen absoluut een winnend Dropshipping product zijn!

Baby bad speelgoed  

Speelgoed voor in bad kan voor een zeer interessante niche gerichte dropshipping business zorgen. Met de juiste ads kan je de ouders triggeren om leuk baby speelgoed aan te schaffen. Voor marktonderzoek pakken we Bol.com als referentie voor de mogelijke marges. De verkoop voor baby bad speelgoed zit op €23,21. Dit exacte product kunnen wij vanuit China dropshippen voor €3,95 inclusief 3 dagen levertijd. Dit komt uit op een marge van 82%! Het is belangrijk dat je dropshipping leverancier over snelle verzending beschikt. Zorg dat je hier altijd vooraf naar hebt geïnformeerd.

Let op! Zoals bij ons vorige product is het belangrijk dat de producten EU gecertificeerd zijn. Zorg dat je vooraf goed op de hoogte bent of het product veilig is voor baby’s en dat ze fabrikant de juiste stoffen heeft gebruikt. Vaak bij het opstellen van een veelgestelde vragen sectie voorkom je het grootste deel van je vragen. Mede hierdoor laat je goede transparantie en professionaliteit zien.

Dropshipadvies-bol.com-baby-speelgoed
Dropshipadvies-baby-speelgoed

Eco vriendelijke luiers 

Luiers zijn een must voor een ouder. Gemiddeld verbruikt een baby in het eerste levensjaar 7 luiers per dag. Dit komt uit op een gemiddelde van 2555 luiers per jaar! 

Wij raden het daarom ook aan om hier als dropshipper slim op in te spelen. Zorg voor een luier groothandel tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Ouders vinden het niet erg om iets langer op hun luiers te wachten omdat ze toch in een keer een grote bulk hebben besteld. 

Daarnaast zou je een stapje verder kunnen gaan, creëer een luier abonnement die automatisch nieuwe maat luiers stuurt naarmate de peuter ouder wordt. Dit zorgt ervoor dat je actief meedenkt met de klant en ook een zeer duurzame business kan opbouwen. De gemiddelde marge per luier ligt op ongeveer 60%.   

Dropshipadvies-luiers

Beginnen met dropshippen van babyproducten?

De baby niche zit vol met geweldige producten. Benieuwd naar meer interessante producten om te dropshippen? Schrijf je in voor onze exclusieve nieuwsbrief waar je direct deze winnende producten ontvangt! Een uitgebreide analyse met de kansen van dropshippen in de baby niche. Volledig gratis, voor en door dropshippers! Hulp nodig bij het opzetten van een dropshipping webshop voor baby producten? Stuur ons gerust een bericht.

Dropshipping 2024 Blueprint

Voor de startende Dropshippers hebben wij een complete blueprint gemaakt over hoe je in 2024 het beste kan Dropshippen. Dit boek verteld je van A-Z over: 

✅ Hoe je succesvol kan Dropshippen in 2024

✅ Hoe je de winnende producten vindt

✅ Hoe je kan samenwerken met leveranciers

✅ Hoe je succesvolle marketing campagnes opzet met META en TikTok ads

✅ Hoe je zorgt voor een positieve cashflow

Ook geven wij tips & tricks n.a.v. onze eigen ervaring met Dropshipping en zullen we de grootste kansen van 2024 bespreken.