Dropshipping
Zomerproducten

De zomer is dichtbij! De een gaat op een welverdiende vakantie terwijl de andere elke dag naar feestjes gaat. Toch duurt de zomer vaak langer dan een vakantie en een paar feestjes. Waarom niet starten met het Dropshippen van Zomer producten? In dit artikel nemen we je graag mee met een aantal potentiële zomerproducten om te dropshippen.

Dropshipadvies.nl-dropshipping-zomer-producten

Voordelen van zomer producten

Hoge marges, mensen letten een stuk minder op de prijs van de producten. Ze willen het graag hebben om een leuke zomer te hebben en zijn bereid om daar meer voor te betalen. Ook zien we dat op de piek van de zomer de gemiddelde conversie percentages van de stores ook een stuk hoger liggen. Mensen zijn specifiek opzoek en zijn snel tevreden. 

Nadelen van zomer producten

De naam zegt het eigenlijk al. De zomer producten zijn puur gericht voor de zomer. Dit betekent dat je website in juni tot september zijn pieken zal beleven. Desalniettemin geven de andere maanden mooi de gelegenheid om meer over je store te leren en deze voor te bereiden voor de komende zomer. 

Winnende zomer producten

We hebben een aantal zomer producten voor je klaargezet waar wij zeer enthousiast over zijn. 

Solar fontein 

Een solar fontein is een perfect zomers product. Het geeft de tuin een leuke extra touch en is daarna ook erg handig voor de vogels die in de tuin komen. Daarnaast zijn de marges erg goed, de verkoopprijs op Bol.com is €19,98 en worden er behoorlijk wat per maand verkocht. Combineer dit met een eigen webshop inclusief marketing kanalen en je kan serieuze omzet pakken met 1 product. 

Te zien op de afbeelding zijn de reviews niet heel positief. We hebben dit gecheckt en dit komt voornamelijk door de levering. Zorg altijd dat je de klant op nummer 1 zet tijdens dropshipping.

Dropshipadvies-solar-alibaba-screen

De marges van dit product zijn ook erg goed! Na onderhandeling met de leverancier hebben we de volgende investering gemaakt: 

75 stuks voor $3,32 dat is omgerekend €3,10 per product. Vervolgens kwam hier nog €1,02 per product aan shipping bij wat resulteert in een inkoop van €4,12. 

Bij afleveren van het product moesten wij nog €74,77 aan invoerrechten en BTW betalen. Dit komt uit op een inkoop van €5,11 per product. 

Vervolgens hebben wij dit product voor €19,95 (inclusief BTW) in de verkoop gezet op Bol.com. Bol.com verbiedt dropshippen op het platform, vandaar dat we deze partij hebben ingekocht. Interesse om vanuit onze voorraad te gaan dropshippen? Stuur ons gerust een bericht! 

De verkoop via Bol.com

Zoals eerder vermeld hebben wij onze ingekochte producten via Bol.com verkocht, onze marges zijn als volgt opgebouwd: 

Verkoopprijs: €19,95 

BTW: €4,19

Bol.com Comissie: €3,32

Verzendkosten: €4,19

Inkoopkosten: €5,11


Totale winst: €3,14 of 15%. Naast dat Bol.com een erg prettig platform is voor startende maar ook ervaren ondernemers kan soms de commissie en verzendkosten flink in de marge snijden. Naast Bol.com hebben we dit product ook gedropshipt over heel Europa met onze eigen webshop. 

Verkoop eigen webshop

Doordat we de producten via onze eigen webshop hebben verkocht spelen hier andere factoren, zo hoeven we geen marge te betalen maar we hebben wel META en TikTok advertenties nodig om het product te verkopen. De verkoop via deze kanalen verliep erg goed. Ook hiervoor hebben we een breakdown van onze marge: 

Verkoopprijs: €19,95 

BTW: €4,19 (verlegd per land maar wij hebben nu 21% NL als voorbeeld)

Gemiddelde kosten per aankoop (META + TikTok): €2,76

Verzendkosten: €2 versnelde levertijd vanuit de leverancier

Inkoopkosten: €3,10

Totale winst: €7,90 of 39,5%. Dit is een behoorlijk verschil als de verkoop met Bol.com. Toch is het dropshippen iets lastiger dan het gebruik van Bol. Dit komt voornamelijk doordat je zelf de gehele marketing moet opzetten, wanneer je dit goed beheerst is de Solar Fontein een zeer goed product om extra geld te verdienen komende zomer. 

Andere zomer producten

Naast de solar fontein wat voor ons erg succesvol is uitgepakt hebben we onderstaand nog diverse andere producten waar veel inspiratie uit te halen valt: 

Wijnkoeler

Mooi product dat simpel in gebruik is en wordt geleverd met een mooie professionele verpakking. De vraag naar dit product is goed en zeker op META en TikTok is dit een leuke gadget voor de zomer. 

Dropshipadvies-bol-wijnkoeler

Honden zwembad

Een nog niet heel erg populair product binnen Bol.com. Wel zijn wij ervan overtuigd dat is enorm populair kan worden voor de honden baasjes komende zomer. Het zorgen dat je hond het koel houdt is natuurlijk een grote must. Deze mat draagt hier zeer goed aan bij.

Dropshipadvies-bol-hondenmat

Dropshippen met Dropshipadvies.nl 

Heb je na het lezen van dit artikel vragen gekregen omtrent dropshipping? Of ben je al een tijdje aan het dropshippen en wil je graag schalen? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je verder! 

Dropshipping 2024 Blueprint

Voor de startende Dropshippers hebben wij een complete blueprint gemaakt over hoe je in 2024 het beste kan Dropshippen. Dit boek verteld je van A-Z over: 

✅ Hoe je succesvol kan Dropshippen in 2024

✅ Hoe je de winnende producten vindt

✅ Hoe je kan samenwerken met leveranciers

✅ Hoe je succesvolle marketing campagnes opzet met META en TikTok ads

✅ Hoe je zorgt voor een positieve cashflow

Ook geven wij tips & tricks n.a.v. onze eigen ervaring met Dropshipping en zullen we de grootste kansen van 2024 bespreken.