SEO voor Dropshipping

SEO is enorm belangrijk geworden voor Dropshipping. De online paid advertenties zijn in een korte tijd overspoeld geraakt door dropship webshops die allerlei producten aan de consumenten probeerde te verkopen. Verder zien we ook dat door vele verschillende media optredens de samenwerking en het vertrouwen tussen influencers en dropship ondernemingen niet altijd even lekker liepen. Zo zien we bijvoorbeeld dat met verschillende case studies er veel succes met SEO behaald kan worden.

Waarom SEO voor Dropshipping

Een goede SEO strategie kan enorm waardevol zijn voor je Dropshipping bedrijf. Zo kan een goede campagne ervoor zorgen dat je meer geïnteresseerde traffic naar je Dropshipping webshop krijgt. Ook is SEO een goede manier om ‘gratis’ verkeer naar je Dropshipping webshop te krijgen. 

Voordelen van Dropshipping met SEO

Dropshipping met SEO is anders dan de meeste dropshipping strategieën. Zo trek je vaak een stuk meer potentiële klanten naar je dropshipping business terwijl je minder geld aan marketing uitgeeft. Daarnaast zijn de bezoekers vaak een stuk serieuzer dan wanneer je betaald verkeer naar je webshop krijgt. Naast serieuze bezoekers krijg je vaak ook bij het gebruik van belangrijke zoekwoorden erg veel zoekverkeer naar je webshop.Wanneer je ervoor zorgt dat op je webshop ook daadwerkelijk nuttige informatie komt te staan zullen bij een goed product de bestellingen automatisch binnenkomen.

Nadelen van Dropshipping met SEO

Ondanks de grote voordelen met SEO kent het toch een aantal nadelen. Zo is SEO vele malen moeilijker als het opzetten van advertenties. Daarnaast heeft het tijd nodig voordat Google je content gaat indexeren. Het grootste nadeel is dus wanneer je een nieuw product binnen je dropship webshop aanbiedt en er een grote hype om het product is het zo maar kan dat de hype voorbij is wanneer jij op de eerste plek binnen de zoekmachine staat.

Welke marketing dan?

Voor de serieuzere dropship ondernemingen onder ons raden we altijd al snel een SEO campagne samen met Dropshipping aan. SEO staat voor Search Engine optimization of in Nederlands Zoekmachineoptimalisatie. In nog makkelijker Nederlands zorgt SEO ervoor dat je op nummer 1 in Google onder bepaalde zoekwoorden staat. Wanneer jij met je webshop onder de keyword “hondenriem” of “fitness mat” als eerste te zien bent op Google ben je gegarandeerd van duizenden website bezoekers per maand!

Organisch vs paid

Verder zijn wij ervan overtuigd dat organische marketing de beste manier van marketing is. Dit voor een hele simpele reden: de consument is opzoek naar jou! De consument heeft een probleem, het heeft een nieuwe hondenriem nodig. Jij biedt met je webshop een oplossing voor dit probleem. Mede hierdoor zorgt organisch verkeer ook voor een veel hoger conversie percentage.

Beginnen met SEO?

Geïnteresseerd in het gebruiken van SEO samen met Dropshipping? Neem snel contact met ons op, een van onze coaches plant graag een afspraak met je in om hier (vrijblijvend) meer informatie te geven! Liever blijven lezen? Binnenkort komt deel 2 van SEO in combinatie Dropshipping uit, liever een ander blog lezen? Dat kan hier!

SEO-Met-Dropshipping-Dropshipadvies.nl_

Dropshipping 2024 Blueprint

Voor de startende Dropshippers hebben wij een complete blueprint gemaakt over hoe je in 2024 het beste kan Dropshippen. Dit boek verteld je van A-Z over: 

✅ Hoe je succesvol kan Dropshippen in 2024

✅ Hoe je de winnende producten vindt

✅ Hoe je kan samenwerken met leveranciers

✅ Hoe je succesvolle marketing campagnes opzet met META en TikTok ads

✅ Hoe je zorgt voor een positieve cashflow

Ook geven wij tips & tricks n.a.v. onze eigen ervaring met Dropshipping en zullen we de grootste kansen van 2024 bespreken.