Hoe begin je Dropshipping

Dropshipping is een populair model voor e-commerce waarbij een ondernemer producten verkoopt zonder deze zelf op voorraad te houden. In plaats daarvan worden de producten rechtstreeks van de leverancier naar de klant verzonden wanneer een bestelling is geplaatst. Dit kan een effectief en laagdrempelig manier zijn om een online winkel te starten, omdat het geen grote investering in voorraad of opslag vereist.

In dit artikel zullen we stap voor stap uitleggen hoe je kunt beginnen met dropshipping en wat je moet weten om succesvol te zijn.

Stap 1: Kies een niche en producten

Voordat je begint met het opzetten van je online winkel, is het belangrijk om je te richten op een specifieke niche of productgroep. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

 • Modeaccessoires
 • Tuinartikelen
 • Babyproducten
 • Elektronica
 • Fitnessapparatuur

Door je te focussen op een specifieke niche, kun je gerichter adverteren en een duidelijke doelgroep aanspreken. Bovendien is de concurrentie vaak minder groot in specifieke niches, wat het makkelijker maakt om op te vallen en te groeien.

Nadat je een niche hebt gekozen, is het tijd om producten te selecteren die je wilt verkopen. Zoek naar leveranciers die deze producten aanbieden en onderzoek hun prijzen, voorraad, levertijden en retourbeleid. Houd er rekening mee dat je winstmarges kleiner zullen zijn bij dropshipping, dus je moet producten selecteren die een redelijke winstmarge bieden.

Stap 2: Zoek een dropshipping-leverancier

Er zijn verschillende manieren om de juiste leveranciers te vinden, waaronder:

 • Zoeken op het internet: Er zijn veel websites die leveranciers van dropshipping-producten vermelden, zoals SaleHoo, Wholesale2B en Worldwide Brands.
 • Zoeken op Alibaba: Alibaba is een grote online marktplaats voor fabrikanten en groothandelsleveranciers. Je kunt specifiek zoeken naar leveranciers die dropshipping aanbieden.
 • Contact opnemen met fabrikanten: Als je een specifiek product hebt gevonden dat je wilt verkopen, kun je direct contact opnemen met de fabrikant en vragen of ze dropshipping aanbieden.
 • Zendrop: Zendrop is een e-commerce platform gemaakt voor en door Dropshippers. Het biedt een tal van goede leveranciers aan met een snelle levertijd.

Zodra je een aantal goede leveranciers hebt gevonden, is het belangrijk om enkele dingen te overwegen voordat je je keuze maakt:

 • Leveringssnelheid: Hoe snel kunnen de leveranciers de producten naar je klanten verzenden? Dit is belangrijk om te overwegen, aangezien klanten vaak snel hun producten willen ontvangen.
 • Prijzen: Vergelijk de prijzen van de verschillende leveranciers om ervoor te zorgen dat je de beste winstmarge kunt behalen.
 • Productkwaliteit: Het is belangrijk dat de externe leverancier goede producten levert. Zorg ervoor dat je de producten van de leveranciers zelf test voordat je ze aanbiedt aan je klanten. Zo kun je ervoor zorgen dat je alleen hoge kwaliteit producten verkoopt.
 • Betalingsvoorwaarden: Vraag naar de betalingsvoorwaarden van de externe leveranciers, zoals of ze een aanbetaling vragen of alleen betaling na levering accepteren.

Stap 3: Maak een online winkel

Nu je je niche en producten hebt gekozen, is het tijd om je online dropshipping winkel op te zetten. Er zijn verschillende platformen waarmee je een winkel kunt maken, zoals Shopify, WooCommerce en Magento. Deze platformen bieden professionele templates, betalingsgateways en andere handige tools om je winkel op te zetten en te beheren.

Zodra je je online winkel hebt opgezet, is het tijd om je producten online toe te voegen. Voeg foto’s, beschrijvingen en prijzen toe voor elk product dat je wilt verkopen, dit is voor voor een goede webshop nodig. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie opneemt, zodat je klanten een goed beeld hebben van wat ze kopen.

Stap 4: Adverteren en marketing

Nu je je winkel hebt opgezet voor jouw dropshipping business, is het tijd om klanten te werven. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals:

 • Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Door je website te optimaliseren voor zoekmachines, kun je ervoor zorgen dat je hoger in de zoekresultaten verschijnt wanneer mensen naar relevante zoekwoorden zoeken.
 • Sociale media: Gebruik sociale media-platforms zoals Facebook, Instagram en Pinterest om je producten te delen en te adverteren.
 • E-mailmarketing: Verzamel e-mailadressen van klanten en stuur ze regelmatig e-mails met aanbiedingen en nieuws over je winkel.
 • Advertenties: Betaal om advertenties te plaatsen op websites en sociale media-platforms om je producten aan een groter publiek te laten zien.

Stap 5: Zorg voor excellente klantenservice

Als online retailer met een succesvolle dropshipping business is het belangrijk om excellente klantenservice te bieden, aangezien je niet direct verantwoordelijk bent voor het verzenden van de producten. Als er problemen zijn met een bestelling, moet je ervoor zorgen dat je snel en efficiënt kunt reageren en de klant tevreden kunt stellen. Dit kan bijvoorbeeld door snelle antwoorden op vragen te geven, problemen op te lossen en eventuele retouren te verwerken.

Het voorkomen van boze klanten

Een van de nadelen van dropshipping is dat het krijgen van boze klanten is onvermijdelijk in elk bedrijf, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om dit te voorkomen of om ervoor te zorgen dat boze klanten snel worden opgelost.

Een van de belangrijkste manieren om problemen met klanten te voorkomen, is door goede klantenservice te bieden. Zorg dat de bestellingen van klanten op tijd geleverd worden. Dit betekent snel reageren op vragen en problemen, duidelijke communicatie bieden en ervoor zorgen dat klanten het gevoel hebben dat hun zorgen serieus worden genomen.

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je producten van goede kwaliteit zijn en dat je duidelijke informatie op je website hebt staan over hoe producten werken en wat de retoursvoorwaarden zijn voor potentiële klanten. Als klanten duidelijk weten wat ze kopen en wat ze kunnen verwachten, zijn ze minder waarschijnlijk boos als er problemen zijn.

Als je toch te maken krijgt met boze klanten, is het belangrijk om snel te reageren en ervoor te zorgen dat het probleem op een professionele manier wordt opgelost. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van een terugbetaling of het opnieuw verzenden van producten aan klanten. Door boze klanten op een goede manier te helpen, kun je ervoor zorgen dat ze terugkomen naar je winkel en anderen aanbevelen.

Stap 6: Blijf leren en groeien

Dropshipping is een continu proces van leren en groeien. Houd bij wat werkt en wat niet, en pas je strategieën aan om ervoor te zorgen dat je winkel succesvol blijft. Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in je niche en overweeg het toevoegen van nieuwe producten of het aanpassen van je marketingstrategieën om je winkel te laten groeien.

Gebruik maken van een coach

Als je net begint met dropshipping of als je op zoek bent naar manieren om je winkel te laten groeien, kan het nuttig zijn om een coach in de arm te nemen. Een coach is iemand die ervaring heeft in het opzetten en runnen van een online winkel en die je advies kan geven en je kan helpen bij het maken van beslissingen.

Er zijn verschillende manieren waarop een coach je kan helpen:

 • Het geven van advies over hoe je je winkel kunt opzetten en beheren
 • Het helpen met het maken van een marketingplan
 • Het geven van feedback op je website en producten
 • Het kiezen van juiste producten
 • Het helpen met het oplossen van problemen of knelpunten
 • Het verhelpen van eventuele problemen
 • Het beantwoorden van vragen over dropshipping
 • Het maken van een dropshipping webshop

Als je overweegt om een coach in de arm te nemen, is het belangrijk om naar hun ervaring en referenties te kijken om ervoor te zorgen dat ze gekwalificeerd zijn om je te helpen. Bovendien is het belangrijk om te overwegen wat je doelen zijn en hoe een coach je daarbij kan helpen met bijvoorbeeld een dropshipping webshop. Door een coach te hebben, kun je ervoor zorgen dat je op de juiste manier begint met dropshipping en de beste kans op succes hebt.

Conclusie

Dropshipping kan een effectief en laagdrempelig model zijn om een online winkel te starten voor jouw dropshipping bedrijf. Door je te richten op een specifieke niche, een betrouwbare leverancier te vinden, je online winkel op te zetten, te adverteren en marketing te doen en excellente klantenservice te bieden, kun je succesvol zijn met dropshipping. Blijf l

Dropshipadvies.nl-hoe-begin-je-dropshipping

Dropshipping 2024 Blueprint

Voor de startende Dropshippers hebben wij een complete blueprint gemaakt over hoe je in 2024 het beste kan Dropshippen. Dit boek verteld je van A-Z over: 

✅ Hoe je succesvol kan Dropshippen in 2024

✅ Hoe je de winnende producten vindt

✅ Hoe je kan samenwerken met leveranciers

✅ Hoe je succesvolle marketing campagnes opzet met META en TikTok ads

✅ Hoe je zorgt voor een positieve cashflow

Ook geven wij tips & tricks n.a.v. onze eigen ervaring met Dropshipping en zullen we de grootste kansen van 2024 bespreken.